5 načina da poboljšate MOTIVACIJU - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 načina da poboljšate MOTIVACIJU

  Svetu se zaista ne može ugoditi. Mnogi ljudi svakodnevno imaju stres, usled nedostatka motivacije, da obavljaju osnovne stvari kao što su plaćanje računa, pranje sudova i tako dalje.

  Veoma je važno da naučite kako da usmerite i stvorite svoju motivaciju, a poznati sajt kada je o psihologiji reč Psych Central odlučio je da vam pomogne u tome sledećim savetima.

  Edukujte se

  Ljudski mozak koji skladišti adrenalin ima isti potencijal da otpušta hormone sreće kao što su seratonin, endorfin, dopamin i tako dalje. Seratonin se oslobađa kada radite nešto značajno i važno, i imate osećaj unutrašnjeg zadovoljstva. Endorfin je prirodni opijat našeg tela stvoren da ukloni stres i pobudi zadovoljstvo. Oba se oslobađaju određenim namirnicama, društvenim vezama i umerenim vežbama. Dopamin vas motiviše da učinite nešto po pitanju svojih ciljeva i želja i stvara osećaj ispunjenosti kada ih dosegnemo. Ipak, morate se aktivirati da biste otpustili dopamin, makar malim koracima.

  Ukinite istovar adrenalina

  Platite najmanje jedan račun svake nedelje. Nije reč o navici uplate već o sklanjanju vašeg mozga od opasne zone koja od vašeg tela čini deponiju adrenalina. Bolje da svakoga dana uradite po malo nego da kampanjski jednom krenete da radite sve, požurkivani i nervozni od adrenalina. Ukoliko sistematično postupate nećete imati navedeni problem, čak ćete lučiti dopamin.

  Postanite svesni percepcije

  Jednostavno obratite pažnju na svoje misli dok pravite svoje male korake. Da li je događaj za vas bolan, užasan i dosadan? Ukoliko je tako događaj vidite u zoni opasnosti i naravno odugovlačite. Ne zaboravite da vaš mozak ima sposobnost da menja svakodnevne aktivnosti koje čine 80 posto vašeg dana, a one su jelo, tuširanje, vožnja, čišćenje i hodanje.

  Budite istinoljubivi

  Fokusirajte se na izvlačenje istine iz trenutnih iskustva, a ne na kreativno kukanje koliko je nešto teško. Dok perete sudove osetite toplotu vode, gledajte sapunicu, osetite miris sapuna… Podignite šolju i operite je. Zar je zaista teško?

  Uđite u reon zahvalnosti kako biste zaokružili percepciju

  Srećni ste jer imate decu koja unose blato u kuću. Zapravo drago vam je da imate kuću koju treba da čistite, telefonski račun koji plaćate jer se svakodnevno čujete sa svojim dragima koji su daleko i koji vam nedostaju. Budite zahvalni da u dom dolaze prijatelji za koje ćete spremiti večeru, i budite srećni što imate prijatelje, hranu i sudove koje treba da čistite. Razmišljajte o svemu, što možete da ustanete iz kreveta, da ih dočekate stojećni, ruke da ih zagrlite, oči da ih vidite…

  [preporucene_vesti ids=”256253, 255000, 240892″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE