IZJAVA DANA: Da li ste spremni da umrete od gladi?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: N1 screenshot

Glumac i reditelj Radoslav Rale Milenković u intervjuu Danasu odgovara na pitanje da li je naša trenutna socijalna situacija, u stvari, stanje srama

„Emil Sioran, francuski filozof rumunskog porekla, izdržavao se jedno vreme tako što je u robnoj kući Lafajet pakovao. On ima jednu važnu rečenicu: “Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi”. I mislim da smo mi trenutno u takvoj situaciji – mi više nismo korumpirani robom sa najskupljih spratova u Lafajetu, nego golom korom hleba. Mislim da će u tom smislu izgledati i razrešenje naše egzistencijalne situacije. Ukidanje i same pomisli na neke ideale jednom će prestati da funkcioniše. A dokle god vi niste spremni da umrete od gladi, osuđeni ste na ovakav život koji je, zapravo, mrcvarenje i nevolja.“

Izvor: Danas

Foto: N1 screenshot

Komentari 1

 1. Zlatko Preskakulev

  Postovani g.Radoslav Rale Milenković u svakom slucaju ste veoma pametan i mudar umetnik i covek jer ste mnogo toga tacnog i jasnog saopstvali ovih godina javnosti.
  I zsvega toga recenog Vi ste uvek unosili ciste principe,doslednost,, raumevanje i svakako uvek Ideale, koji su dati ljudskoj vrsti – i kada nema nista od Zivota treba da ima bar njih kako bi mogla da primi sve ono dobro sto donesu Priomene, koje su istrajnost pojedinca na dugom Putiu ka Sreci i blagostanju!
  Gald za Istinom, Glada za dobrom knjigom,Glada za pozoristem. Glad za Estetskim i svakako sa Gladi zbog gladovanja, su u rangu vaznosti “bara-bar: !!!
  Ostalo je delo ili nedelo koje cinimo dok se menjamo, dok ,emanjamo ili smo “PASIVNE NEZAVRSENE MIUTACIJE – onih. koji sve rade zbog nas i u nase ime i koji sve “rezultate prisvajaju” logikom Kapitala, Svojine i Demokratije po principu”ako ne ja onda bi ti uzeo sve to, pa kada sam tu ajd ja cu:”!.
  Tu je “kvaka” za Bravu Raja gde su kljucari Djavoljevi zaposlenici – sta dalje – molim za savet!
  OPTIMIZAM JE TU SAMO NEMA POMERANJA!
  SRDACAN POZDRAV!