IZJAVA DANA: Milena Dravić ne zna možemo li se iz ovoga iščupati

PinterestFacebookTwitterShare

Čuvena glumica Milena Dravić priča “o onome što vidimo svuda oko sebe”.

Nije mi jasno kako je moguće da kao legitiman stav zavlada onaj da sve može da se radi ofrlje, da svi mogu da rade sve… Apsolutno ne mogu da shvatim kako su neznanje i površnost zavladali u svim sferama. Valjda svako treba da radi najbolje što ume ne samo da bismo išli dalje, nego da bismo opstali. A šta vidimo svuda oko sebe? Javašluk i neznanje. Ne znam da li ćemo moći iz toga da se iščupamo. A morali bismo, jer ovako je nemoguće ići dalje.

Izvor: Alo

Komentari 5

 1. Veljko Pajović

  Nijedna reč u ovome što je naša vrhunska glumica rekla, nije Prekobrojna.

 2. Slobodan

  Sistem vrednosti već odavno ne postoji, već vlada poslušništvo, ulagivanje. A sve potiče iz vrha uticajnih krugova gde sede ljudi koji takođe nemaju profesuju, već došli po nekim “preporukama”, bez škole, i takvi sole pamet onima koji imaju struku i znanje. Stvorena je klima “manjka kadrova” i tako svako misli da može sve i svašta da radi.

 3. ДРАГАНешковић

  Излаз постоји. Излаз увек постоји. Ја нисам видовит, али у мом животу постоји само једана реч, а та реч је “МЕРЕЊЕ”. Када ја било шта “мерим” и то “мерење” је тачно, онда крајни резултат је тачан, а када је моје “мерење” површно, аљкаво, неуредно, нетачно онда је крајни резултат површан, аљкав, неуредан, нетачан. Људи слични мени, попут мене, јер ја нисма члан ни једне политичке партије данас у Србији, у глобалу, сви ми који нисмо учлањени ни у једној политичкој партији данас у Србији, нас има преко 3,5. Када би се ми Удружили и самоорганизовали за непуних 15 недеља произвели би критичну масу за промену у Србији. То може да се постигне када би у првом иницијалном кругу било нас најмање 12 а може и више. После тог првог иницијалног Удруживања и самоорганизовања јасно би дефинисали циљ, срестав постизања тог циља, шта у првом кораку учинити по постизању тог циља, договорили би се да се поново састанемо за 7 дана и да свако од нас појединачно у том новом састајању свако доведе два нова члана из своје животне средине. У том новом, другом састајању нас би било 12 пута 3 је 36. Тада би свако од нас дао по 50 динара. 36 пута 50 динара то је 1800 динара.на крају тог другог нашег састанка договорили би се да се нађемо поново за 7 дана и да свако од нас добведе два нова члана. У том тречем нашем састајању било би нас 102 витеза-члана. 102 пута 50 динара је 5.100. плус 1800 то је 6.900 На том четртом састајању било би нас 306, 306 пута 50 динара то је 15.33 плус 6900 је 22.200 и тако из круга у круг за непуних 15 недеља били би нас преко 3,5 милиона витеза. Молим Вас бавите се само рачунском радњом множења и видеће те да се може постићи та критична маса у Србији за промену. Новац би нам био потребан из линог издвајања да би наш општи друштвени и државни проблем пренели за захтевом да нека врло цењена иностана институција поради и јасно дефинише наше проблемо и узрок проблема да би са своје спољне, иностране своје моћне институције јавно изнела и активирала све иностране ревалнтне система демокраације за спољни инострани активирајучи утицај на наш животно узронички утицај нашег преживљавања. То би био моћни инострани спољни ехо, утицај и ствари би се покренуле из мртве тачке.
  Свако у границама свог свачања мисли да ради за себе за своју идеју, за свој интерес, за своје потребе за свој избор, док у границама свог не свачања свог не знања, ради за оног који разуме, који зна који може боље и више.
  Човечанство никад није допринело открићима, док је појединачна личност, “та” која је покретач, стваралац људског и националног општег глобалног напретка.
  Машта је мој прозор у будучнсоти.
  Поздрав из Сунчаног Београда, ДРАГАНешковић

  • Tadija

   a sta da se radi kada neko trazi pomoc ya obolelo dete, dobije novac ,a onda kupi stan, kola… i nikom nista.Kakav smo mi narod.Niko ya to ne odgovara…Prva transplatacija jetre izvrsena je u Klinickom centru trosku Fonda, a pre toda spupljan novac, kojim se kupuju automobili…sta o tome reci…a vlast…

 4. ivo

  upravu je