10 rečenica iz Vučićevog govora koji pokazuju kako će izgledati kampanja za predsednika

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: N1 screenshot

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić prihvatio je večeras  predlog Predsedništva stranke da bude kandidat SNS-a na predstojećim izborima za predsednika Srbije.

Iz govora lidera SNS-a, često propraćenim ovacijama, izdvajamo 10 delova koji verovatno predstavljaju način na koji će se kampanja za predsednika odvijati sledećih meseci.

„Dragi moji naprednjaci, vi ste jedina stranka koja nije dobijala podršku na demagogiji i lakim obećanjima. Već ste pobeđivali zato što ste radili najteže stvari od kojih su drugi bežali.“

“Prethodnih nekoliko dana sam video energiju kakvu davno nisam video, da je proključala krv naprednjaka, da kažu: Ne damo svoju zemlju”.

„Ne dam im Srbiju, nisu je ničim zaslužili, ništa za nju nisu uradili, ponizili su je i opljačkali su je, lagali su je… Jel pred tim dnom dna treba da ustuknemo?”

“Prošlost sada maljevima kuca i hoće da provali u našu kuću. Takvima mora da se stane na put, da budu vraćeni tamo gde pripadaju, u političku prošlost.”

„Svi mi smo bili za njih ovce na pašnjacima.”

“Hteli su da me imaju na crti, ja im na tu crtu izlazim.”

“I ne zaboravite, uspeli smo da napravimo to da imamo mir i stabilnost. Veliki Miloš je jednom rekao ‘a što me to Srbi ne vole? Zato što smo počeli da pobeđujemo, zato što nismo najgori u svemu?'”

„Pomislio sam kako je ružan ovaj posao, kad sam u Srebrenici položio svet na grob žrtava masakra… Kad se orilo sa onih brda… I letele kamenice…  Negde sam u tom trenutku razmišljao: Šta ti je ostalo? U tih sekund, dva, tri rekao sam: Malo li je, pa predstavljaš najlepšu zemlju na svetu… Nema veze, rekao sam, samo neću pognuti glavu, i nisam.”

„Ne plašim se ni samog straha.“

“Hoćemo li još jednom zajedno da pobedimo za Srbiju?!!”

Izvor: BIZLife

Foto: N1 screenshot

Komentari 1

  1. mirjana

    Ovo jednostavno ne moze da se komentarise.