Agencija za borbu protiv korupcije i dalje bez šefa

PinterestFacebookTwitterShare

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije nije izabrao novog direktora te institucije, pa će biti raspisan novi konkurs, saznaje Blic.

Kako navodi izvor Blica, na petočasovnoj sednici nijedan kandidat nije uspeo da dobije neophodnih pet glasova, pa se konkurs smatra nesupešnim.

Kako je Blic ranije pisao, za direktora Agencije za borbu protiv korupcije konkurisalo je ukupno 13 kandidata, a među njima su bivši savetnici ministra pravde, funkcioner BIA i Republičkog javnog tužilaštva.

Prema saznanjima, najveće šanse imala je Ljiljana Blagojević, bivša savetnica tadašnjem ministra Nikole Selakovića, ali nije uspela da dobije dovoljan broj glasova.
Među klandidatima su bile i Biljana Pavlović, nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu pravde, kao i Mirjana Mihajlović, bivša savetnica Nikole Selakovića.

Za čelnog čoveka Agencije kandidovao se i Tomo Zorić, bivši portparol Tužilaštva za organizovani kriminal i Republičkog javnog tužilaštva, kao i Rada Selaković, načelnica logistike u BIA.

Prijavu je dostavio Dejan Damjanović, bivši šef kabineta nekadašnjih direktorki Tatjane Babić i njene prethodnice Zorane Marković, kao i Dejan Milić, koji je bio šef Sektora za sukob interesa u Agenciji.

Na konkursu se kandidovala i Milica Božanić, pomoćnica direktora Agencije zadužena za međunarodnu saradnju.

Izvor: Blic