Ambasador SAD nazvao Informer “ološem od vesti” (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Američki ambasador odgovarajući na pitanje novinarke Informera, odgovorio da je taj list “najobičniji ološ što se tiče vesti”.

Ambasador Kajl Skat, odgovarajući na pitanje novinarke Informera o tvrdnjama da se Srbiji koči proces pristupanja Evropskoj uniji jer se nekim zvaničnicima ne sviđa kako premijer Aleksandar Vučić vodi zemlju, je rekao da to “neće biti jedina laž” koju je čitao u Informeru i “verovatno neće biti zadnja”.

“Ima takozvanih informacija na bazi izvora za koje nemam pojma šta su. Informer je najobičniji ološ, kako kaže vaš premijer, što se tiče vesti”, rekao je Skat u izjavi medijima, posle predavanja na Fakultetu za međunarodnu politiku i bezbednost.

Skat je dodao da bi mediji trebalo da budu bazirani na činjenicama. “A u Informeru ne vidim činjenice, samo vidim laži”, rekao je Skat.

Vučićević: Izvinjenje ili tužba

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević oštro je osudio “skandalozan napad američkog ambasadora Kajla Skata na Informer”.

Vučićević je pozvao Skata da se odmah javno izvini našem listu i najavio da će ga u suprotnom advokatski tim Informera tužiti nadležnim sudovima u Srbiji, ali i u SAD.

Izvor: N1, Ag

Foto: Beta

Komentari 2

  1. pejapeja

    Svaka cast mogao je to i neko od nasih da primeti.

  2. novikorisnik

    potpuno se slažem sa ambasadorom….informer je obično đubre, žuta štampa, tabloid….mislim da su nam novine kao i sve drugo u državi katastrofa, ali informer ih je pobedio…čak i kurir…