Beogradski maraton suspendovan zbog dugovanja

maraton_glavna.jpg
PinterestFacebookTwitterShare

Šef odeljenja Komunikacija Evropske atletike (EA), Džejms Maligen, potvrdio je za N1 da je „Running for all“ sertfikat za Beogradski maraton zbog dugovanja, suspendovan do daljeg.

„Evropska Atletika u septembru prošle godine, postala je svesna da postoje određeni problemi u vezi sa dugovanjima Beogradskog maratona. Tada smo suspendovali podršku i promociju trke sa naše strane. Takva je situacija sve od septembra, a sada smo Beogradski maraton izbrisali i iz Kalendara EA predstojećih događaja. I suspenzija dalje promocije od strane Evropske atletike, ali i nenavođenje trke u Kalendaru ostaju na snazi sve dok ne dobijemo čvrste dokaze da su problemi rešeni. Čekamo povratnu informaciju Beogradskog maratona, a rok je kraj februara“, objasnio je Maligen u telefonskoj izjavi za N1.

„Running For All“ je program Evropske atletike kroz koji se promovišu i sertifikuju ulične trke širom Starog kontinenta.

Beogradski maraton prethodno je saopštilo da su „dugogodišnji, osvedočeni neprijatelji maratona obavestili domaću javnost o finansijskim problemima koje ima preduzeće Beogradski maraton – zbog čega mu je, navodno, Evropska atletika oduzela licencu“.

Iz preduzeća Beogradski maraton poručili su da uz potpunu saglasnost i po dogovoru sa Evropskom atletikom, rešavaju postojeće probleme, te da samo održavanje događaja nije dovedeno u pitanje.

Iz Beogradskog maratona su najavili da će taj događaj biti održan 22. aprila 2017. i da će biti „najbolji i najmasovniji u svojoj dugogodišnjoj istoriji“.

Izvor: N1