• English
X

Vesti dana

BIZLife saznaje: Tasovac ponovo na čelu Filharmonije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Vlada Srbije postavila je Ivana Tasovca za direktora Beogradske filharmonije.

Ovu su BIZLife-u potvrdili iz Beogradske filharmonije.

Doskorašnji ministar kulture i informisanja, bio je na čelu ove ustanove kulture od 23. marta 2001. godine do 19. septembra 2013.

Imenovanju Tasovca protivila su se brojna udruženja, pa je tako Udruženje kompozitorа Srbije negodovalo zbog predloga Uprаvnog odbora jer, kako je navelo, pаmti koliku je štetu Tasovac zа vreme svojih proteklih mаndаtа nаneo nаcionаlnoj muzičkoj kulturi.

Na konkurs, raspisan 10.novembra, stigle su prijave dvojice kandidata, Tasovca, i Ljubiše Jovanovića, redovnog profesora flaute na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i nekadašnjeg člana Filharmonije.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Bruno zgaga

    G.Ivan Tasovac bivši ministar kulture,kad je ostavio položaj ministra kulture, te obaveze,sada priča,kako se oslobodio buke kad je bio ministar.Kakve buke gospodine bivši ministre,kad je u vladi potpuna tišina kad govori premijer,a svi ostali zaključavaju mobilne telefone i hvataju beleške,da ne omanu u svom radu.Kod nas u Beloj Crkvi radi jedan frizer koji barata samo sa političkim rukovodiocima,pa bi bilo dobro da dodjete i da mu se poverite da vas dovede u ljudski rod,jer ovako misle da je pobegao iza žica na Kalemegdanu.Sama publika na koncertu bi se više posvetila muzici,nego njemu,pa bi njegovo uljudjivanje dobro došlo kako frizeru zbog bakšiša,toliko i Beogradjanima,koji bi sa uživanjem slušali filharmoniju ala Belgrade ! Istina da nije Skala,ali ipak se zove narodno.