• English
X

Vesti dana

Blic: SPC ne želi Anu Brnabić na mestu premijera

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Prema pisanju Blica, SPC na sve načine pokušava da spreči mogućnost da ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić postane novi premijer.

Prema tvrdnjama tog lista, osim Ivice Dačića i Nikole Selakovića, i Brnabićeva je takođe kandidat za novog predsednika Vlade. Međutim, Srpska pravoslavna crkva protivi se tom rešenju jer je, kako dalje nastavlja list, aktuelna ministarka gej.

Izvor Blica navodi da je eventualni izbor Brnabićeve glavna tema svakog sastanka crkvenih glavešina koji koriste svaku priliku da taj problem iznesu u razgovorima s predstavnicima vlasti u Beogradu.

List dalje navodi da sadašnji predsednik Vlade, koji uskoro prelazi na funkciju predsednika države, Aleksandar Vučić drži do mišljenja patrijarha i SPC, ali da ovoga puta to neće biti presudno.

I sam Vučić, podseća Blic, izjavio je da je listu budućih premijera sveo na dva- tri imena.

Povezane vesti

Zašto Crkva ne plaća porez?

Država godišnje izdvaja oko osam i po miliona evra za crkve i verske zajednice. To se uglavnom daje za isplatu penzijsko-invalidskog i

Izvor: Blic

Foto: Beta

Komentari 6

 1. Данило

  Што да не треба можда Качавенда или неко њему сличан? Можда хоће неког геја из својих редова.

 2. Srboljub

  Ni ja, ni moje okruženje ne želimo konstantno uplitanje SPC u svakodnevici, šta ćemo sad? Dr’šte se, popovi, svojih nebeskih resora, ostavite se politike, nije valjda ozbiljno shvaćen Tadićev (ex Predsednik) gaf: “Crkva da se pita”?

 3. Ksenija

  Vazda se
  crkva uplićala u politiku. Bolje da gledaju svoje ljude… Ko je gej i ko šta radi!!!

 4. Dusan

  Trilatwralna ministarka svakako nije dobra za premijera. Premijer mora da bude neko ko je dokazao da ume da vodi brigu o porodici. Mada svoju decu nemaju ni Macron ni Merkel ni Tereza mej ni premijer Italije ni Junker. Satanisti na okuou. Crkva ima pravo na svoje misljenje a obzirom da se zalazu da Darwinova teorija ostane verujem da su i ovo majmunska posla. U svakom slucaju ona uvodi Stbiju u cipovanje a to je sve samo ne dobro.

 5. Predrag

  Današnja SPC ima kao nikad do sad pedera i pedofila koji u potpunosti vladaju istom. Naravno decenijama u nazad je postojao plan da se se potpuno uništi i poslednji tračak nade da to bude crkva koja je deo narada kao nekad a ne podguzna mušica zločinačke SNS organizacije sa šiptarskim kopiletom na čelu. Dotični kao i pola nekadašnjeg DOS-a,kao i Tadić jesu nakaze koje su ucenjene po ko zna kojim sve osnovama a ne samo po pederluku i koji SPC-om mlate ko majmun tarabom. Ne sećam se čak ni da se Pavle zvanično ogradio od tog silnog pederluka u crkvi ni crnih džipova koji voze mantijaši a za koje običnom čoveku treba nekoliko života da bi ih zaradili. Potpuni sunovrat jednog naroda koji je nestao sa lica zemlje samo mu to još niko eksplicitno nije rekao.

 6. Branka Šašić

  Ko uopšte pita SPC šta ona želi ili ne želi? Neka gleda svoja posla. Još bolje, neka zauzda svoje sveštenstvo da ne nasrće na dečake i moli tog svog Gospoda da im ne šalje pedofilne misli jer su se, da ih podsetim, zakleli na celibat. Naravno i u poreski sistem da uđu.