Bolnica u blokadi i prete joj izvršitelji

doktor2.jpg
PinterestFacebookTwitterShare

Zbog duga od 1,1 milion evra Kliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović“ je već godinu dana u blokadi, a bolnicu očekuje i plenidba imovine.

KBC preti plenidba imovine, kako bi se naplatio 1,1 milion evra, koliko ova bolnica, po sudskoj presudi, treba da isplati prvoj vlasnici za 12 ari placa u Kronštatskoj ulici u Beogradu, iako ovo zemljiše nije u posedu KBC već decenijama, i za to vreme je promenilo dva vlasnika.

Bolnica je zbog toga već godinu dana u blokadi. Direktor dr Radisav Šćepanović potvrđuje za Novosti da je to i jedini dug ovog KBC, ali da je presuda izvršna i da izvršitelji bukvalno svakog časa mogu da uđu u bolnicu da popisuju imovinu.

Bolnica uz pomoć Ministarstva zdravlja pokušava da u ovoj nezavidnoj situaciji pronađe razumno rešenje. Nadam se da neće doći do plenidbe imovine, jer bi to bilo vrlo loše za naš KBC sa 1.200 zaposlenih, u kojem godišnje pružimo više od milion medicinskih usluga, kaže Šćepanović.

Presuda po tužbi iz 2010. godine je izvršna, ali mi se još borimo. Sad smo u procesu da se žalimo višem sudu, ali ta žalba ne sprečava izvršenje presude.

U Ministarstvu zdravlja kažu da su sa problemima KBC „Mišović“ upoznati još otkako je ovaj KBC, kao i ostala tri u Beogradu, iz nadležnosti grada prošle godine vraćen u nadležnost Republike. Na sudski spor ne možemo da utičemo, ali na sve načine pomažemo KBC da se nađe prihvatljivo rešenje, kažu u Ministarstvu.

Izvor: Novosti