Bratislav Gašić u utorak ide na čelo BIA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Bivši ministar odbrane Bratislav Gašić u utorak preuzima novu dužnost – odlazi na čelo Bezbednosno informativne agencije, pišu beogradski štampani mediji.

Ta informacija je potvrđena Večernjim novostima u nedelju uveče u vrhu Srpske napredne stranke. Time se i formalizuje povratak Gašića na javnu političku scenu, što je nedavno najavio i premijer Aleksandar Vučić, dodaju Novosti.

Taj list dodaje da se pominjalo da bi Gašić trebalo da ide na mesto sekretara za nacionalnu bezbednost ili da se vrati na neku visoku funkciju u Ministarstvu odbrane.

Gašić će pred sobom imati važan zadatak – da “utegne” službu bezbednosti i da radi na njenoj što boljoj koordinaciji sa vojnim službama VBA i VOA, kao i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, piše “Alo”, koji je takođe objavio ovu informaciju.

Podsetimo, Gašić je smenjen s funkcije ministra odbrane nakon uvrede novinarke B92, a premijer Vučić je tada rekao da, iako je zadovoljan njegovim radom, ne može da ga amnestira zbog tog skandala.

Inače, Gašić važi za jednog od najbližih Vučićevih saradnika a bio je i veoma aktivan u njegovom izbornom štabu na nedavno održanim predsedničkim izborima.

Izvor: BIZLife/B92

Foto: Beta

Komentari 3

 1. Ivana

  Znaci, mi smo debili nad debilima, ovakvi likovi ,,strucni,, koji idu sa guza na guz, samo govore koliko smo GLUPI I DEBILNI NAROD. Odvratno, jadno i zlo!!!PU!!!

  • ŽALOSNA SRBIJO

   Svaka ti čast brate trebamo izumreti kao narod jer ovo je …….. čovek kog profesor odbrane na prvoj godini gradj.fakulteta istera sa ispita zbog prepisivanja postane ministar odbrane sve je ostalo suvišno komemtarisati

 2. jasna

  Sve se vraća, sve se plaća. Zaboravili ste da navedete da smo i kratkog pamćenja
  i kratkovidi. Od Domanovića i njegove pripovetke “Vodja” ništa se nije promenilo
  do danas u 21. veku.