Brnabić: Besplatno slanje koverti za nagradnu igru Uzmi račun i pobedi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pošta Srbije

Slanje koverti sa fiskalnim računima i potvrdama za plaćanje karticama (slipova) za učešće u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” počinje sutra i biće besplatno, najavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ana Brnabić.

Vlada Srbije je danas odlučila da slanje koverti za nagradnu igru bude besplatno, rekla je Brnabić novinarima.

Ona je istakla da je proširen fond za nagrade, ali nije mogla da precizira koliko će iznositi jer o tome vlada mora da donese odluku.

“Najvažniji cilj nagradne igre ‘Uzmi račun i pobedi’ nisu poreski prihodi već podizanje morala građana, odnosno da i oni shvate da kada uzmu fiskalni račun čine dobro za sebe i svoju porodicu”, kazala je Brnabić .

Slanje računa za nagradnu igru traje do kraja marta, a pravo na učešće imaju svi punoletni građani Srbije koji prikupe najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, minimalne vrednosti od po 100 dinara, koji su izdati u 2017. godini.

Računi se dostavljaju u kovertama koje će biti besplatne i moći će da se preuzmu u svim filijalama Pošte Srbije.

Planirana su četiri izvlačenja koja će biti organizovana u martu, a dodeljivaće se automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu, tehnička roba, a glavna nagrada je stan u Beogradu.

Paralelno sa nagradnom igrom organizovaće se takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova, a nagrada je besplatna wi-fi zona.

Kako bi svaka opština ili grad imali pođednaku šansu da učestvuju u takmičenju i osvoje nagradu, ocenjivaće će se broj prikupljenih fiskalnih računa i slipova u odnosu na broj stanovnika i prosečnu zaradu na teritoriji lokalne samouprave.

Izvor: Beta

Foto: Pošta Srbije

Komentari 3

  1. milan

    a posto je markica za koverat

  2. fgpm

    Sića…

  3. Razotkrivanje

    Milane,pažljivo pročitajte vest: “Vlada Srbije danas odlučila da slanje koverta za nagradnu igru bude besplatno”…daleko od toga da nam je Vlada “idealna” ali nas ponekad i pozitivno iznenadi…:)…mada bi ja lično naplaćivao redovnu cenu slanja koverte i taj novac usmerio u humanitarne svrhe ili sa istim inansirao dodatni ond nagrada…