Brnabićka ipak premijerka, a kao šef kabineta stiže joj Siniša Mali?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP Darko Vojinović

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić završio je konsultacije sa poslanicima svoje stranke o izboru mandatarke za sastav nove Vlade Srbije Ane Brnabić.

Vučić je rekao da “nije bilo lako, ali da veruje da će sve biti u redu”.

Potpredsednica naprednjaka Marija Obradović posle konsultacija poslanika SNS-a sa Vučićem u sedištu stranke, izjavila je da je SNS jednoglasno podržao odluku predsednika Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude nova premijerka. Obradović je ipak dodala da predstoji težak posao “da prebrojimo ima li u Skupštini više od 125 glasova za”.

Kako su pisali mediji ovih dana, SNS i Vučić imaju problem u obezbeđivanju većine u parlamentu kada je reč o izglasavanju Ane Brnabić za premijera. Prema Blicu, zbog toga će biti odložena sednica Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude data podrška Brnabićevoj.

Istovremeno, dnevni list Danas donosi informaciju da je Siniša Mali, trenutno gradonačelnik Beograda, jedan od kandidata za šefa kabineta nove premijerke Ane Brnabić.

Kako je rečeno listu, Vučić još nije doneo konačnu odluku o tome, ali se Mali, kao njemu veoma važan i blizak saradnik, ispostavlja kao najbolje rešenje, s obzirom na to da Ivica Kojić, dosadašnji šef kabineta premijera, prelazi u Predsedništvo.

Nakon što Mali podnese ostavku na mesto gradonačelnika, što je Vučić već najavio, kažu izvor lista  blizak novom predsedniku Aleksandru Vučiću i SNS, iz Skupštine grada preći će u Nemanjinu 11 kao najbliži saradnik nove premijerke. Prema procenama, pravo upravljanje Vladom biće u njegovoj kancelariji, naravno uz blisku saradnju i dogovorom sa predsednikom države.

Izvor: N1, Danas, BIZLife

Foto: Beta/AP Darko Vojinović