Crkva negira da se meša u izbor novog premijera

crkva1.jpg
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Srpska pravoslavna crkva (SPC) negirala je navode lista Blic da se meša u izbor novog premijera Srbije, istakavši da u tekstovima tog lista o tome nema „ni promila istine“.

Blic je u komentaru povodom početka zasedanja Sabora SPC, naveo da je crkva zabrinuta zbog mogućnosti da ministarka Ana Brnabić postane predsednica Vlade Srbije „jer joj ne odgovara to što je ona deklarisana lezbejka“.

Taj dnevnik je, pišući o mogućim temema zasedanja Sabora, naveo i da „jedino što ne bi trebalo (ne bi smelo) da bude tema, jeste seksualna orijentacija novog premijera ili premijerke“.

Crkva je odgovorila da se njen patrijarh Irinej „ili bilo koja druga zvanična ustanova ili ličnost, ne meša u izbor državnih zvaničnika“ i da SPC „ne viri kroz tuđe prozore i ne bavi se privatnim životom državnih zvaničnika“.

SPC je ocenila da Blic u stvari „potura Crkvi“ ono što njegovi urednici i novinari, „po naređenju i za račun stranih interesnih grupa, sami rade“, te da se tako na „virtuelnu scenu guraju SNS i izmišljena ‘grupa konzervativnih episkopa’ koja, tobož, pokušava da spreči da Brnabić (zbog seksualne orijentacije) bude predložena za premijera“.

„Kampanja, u kojoj nema ni promila istine, traje već nekoliko dana. Učešća u prljavoj izmišljotini nisu pošteđeni ni Njegova Svetost Patrijarh, ni premijer Vučić“, navodi se na sajtu SPC.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay