X

Vesti dana

Dajners podneo zahtev za pokretanje stečaja

kreditna-kartica-PX
PinterestFacebookTwitterShare

– Diners Club International Belgrade d.o.o. („DCIB“) s današnjim danom je nadležnom sudu podneo zahtev za pokretanje stečajnog postupka. Razlog podnošenja zahteva je prezaduženost DCIB-a, koja je rezultat dugogodišnje zloupotrebe i neodgovornog upravljanja od strane bivšeg menadžmenta, protiv kojeg su podnesene krivične prijave.

Naime, nakon zaključenja transakcije i formalnog preuzimanja vlasništva od strane Erste Card Cluba d.o.o. („ECC“), utvrđene su nepravilnosti u poslovanju DCIB-a koje nisu bile prezentovane u postupku kupoprodaje i due dilligence-a, a odnose se na utajene obaveze prema poveriocima te neispravno prikazivanje potraživanja od klijenata. Iznos nepravilnosti u finansijskim izveštajima vrlo je značajan te dodatna ulaganja u sanaciju navedenih dugovanja ne bi bila ekonomski opravdana.

Iz tog razloga, bez obzira na značajnu dosadašnju investiciju ECC-a i gubitak koji iz toga proizlazi, donesena je odluka o podnošenju zahteva za pokretanje stečajnog postupka. Reč je o potezu koji bi u ovakvim okolnostima preduzela svaka odgovorna kompanija.

 Intenzivno se razmatraju alternativne opcije za nastavak poslovanja Diners Club-a

Poslednjih dana održava se komunikacija sa svim nadležnim telima, uključujući Narodnu banku Srbije i davaoca franšize, američku kompaniju Diners Club International („DCI“). Pritom se intenzivno razmatraju alternativna rešenja koja bi omogućila nastavak poslovanja Diners Club-a na tržištu Srbije. Reč je o složenom postupku koji zahteva detaljnu analizu i kvalitetnu pripremu, kao i saglasnost svih uključenih strana. Stoga se konačna odluka očekuje u idućih nekoliko nedelja. Odmah po njenom donošenju, javnost će o njoj biti transparentno obaveštena.

ECC i DCIB još jednom izražavaju žaljenje i izvinjavaju se svim trgovcima i korisnicima Diners Club kartica zbog navedenih okolnosti, uzrokovanih zloupotrebama i nepravilnostima u poslovanju kompanije u prošlosti, pre preuzimanja od strane ECC-a. Iako u ovom trenutku ne može pružiti garanciju, ECC će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi se u saradnji DCI-jem i ostalim uključenim stranama pronašlo alternativno rešenje za sprovođenje inicijalne ideje i razvoja poslovanja Diners Club-a na tržištu Srbije.

Povezane vesti

diners_promo

Šta se dešava sa Dajnersom?

Račun „Dajners klab internešenel Beograd“ (Diners Club International) je blokiran zbog čega je korisnicima onemogućeno korišćenje dajners kartice na nekim prodajnim mestima.

Izvor: BIZLife