DAN 11: Protesti i danas i u petak…

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: printskrin

Šetnja učesnika 11. protesta “Protiv diktature” u Beogradu završena je oko 20.45 ispred Doma Narodne skupštine, gde su okupljeni najavili novi protest u petak u 18 časova. Protestovalo se i u Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Čačku.

Preko megafona učesnicima protesta je postavljeno pitanje: “Da li se vidimo sutra?”, na šta su oni povikali “Sutra u 6!”.

Protest “Protiv diktature” u Beogradu protekao je bez incidenata i uniformisane policije, ali je primećeno prisustvo nekoliko policajaca u civilu s “motorolama”.

Kolona od više stotina uglavnom mladih učesnika protesta “Protiv diktature”, prošla je centralnim beogradskim ulicama, a na čelu skupa bili su dobošari su bili na čelu kolone, kao i transparenti “Fer slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizacija, zaštita i poboljšanje radnih prava”, “Javno finansirano i svima dostupno obrazovanje”, “Kompletna smena političke elite”, “Zdravstvo za sve”…

Vladi je dat rok za ispunjenje tih zahteva, a to je 17. april. Protesti “Protiv diktature” počeli su u ponedeljak, 3. aprila, dan posle izbora.

Na skupu u sredu prvobitno je najavljeno da će se protesti nastaviti u utorak, ali su demonstranti, ipak, izašli i danas na ulice, a po svemu sudeći, izaći će i sutra.

Oko hiljadu građana okupilo se na desetoj šetnji “Protiv diktature” u Novom Sadu, a protestovalo se u Nišu, Kruševcu i Čačku.

Izvor: Beta, N1

Foto: printskrin