Delegacija MMF-a danas završava posetu Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) završava danas posetu Srbiji povodom kontrole sprovođenja tekućeg trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti.

Očekuje se da će se MMF u saopštenju oceniti stanje srpskih finansija i najaviti narednu posetu misije te međunarodne finansijske institucije povodom naredne revizije aranžmana.

U razgovorima sa srpskim zvaničnicima delegacija MMF-a koju predvodi Džejm Ruf pohvalila je postignutu fiskalnu stabilnost i ukazala da treba da se nastave strukturne reforme i nađe rešenje za preduzeća u restrukturiranju koja imaju velike dugove.

Aranžmanom sa MMF-om sklopljenim februara 2015. godine, u vrednosti od 1,2 milijarde evra, Vlada Srbije se obavezala da će sprovesti fiskalnu konsolidaciju i restrukturisati javni sektor.

Misija MMF-a poslednji put boravila je u Beogradu krajem oktobra 2016. povodom šeste revizije tog aranžamana koja je bila uspešna. Ocenjeno je da je Srbija postigla fiskalnu stabilnost, ali da treba nastaviti sa strukturnim reformama.

Izvor: Beta