Direktor Aerodroma Nikola Tesla: Od koncesionara očekujemo da sve zaposlene preuzme

PinterestFacebookTwitterShare

Sindikati zaposlenih na Aerodromu Nikola Tesla Beograd održali su danas protest zbog odluke Vlade Srbije da dugogodišnje radnike umesto na neodređeno primi na određeno vreme.

Povodom protesta oglasio se i generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević koji je rekao da na aerodromu nema viška zaposlenih i da od koncesionara očekuje da sve zaposlene preuzme.

“U poslednje dve godine Vlada Srbije je dala saglasnost za zasnivanje radnog odnosa na aerodromu za preko 600 ljudi koji su radili preko omladinskih zadruga 15 ili 20 godina bez prava na godišnji odmor, regres, topli obrok, pravo na bolovanje, na zaštitu, na negu deteta,bez prava na kreditno zaduženje, pravo na slobodan dan zbog obeležavanje slave. Dakle rešavamo ono što niko pre toga nije ni pokušao da reši gotovo dve decenije u korist naših zaposlenih,” kaže Vlaisavljević i dodaje da je Vlada početkom ove godine dala saglasnost da 200 zaposlenih koji su bili angažovani na određeno vreme dobiju ugovore o radu na neodređeno vreme.

“Zahtev sindikata je da pored 200 još 400 zapolsenih dobiju ugovore na neodređeno vreme. Ono što je izuzetno bitno i što naglašavam je da na aerodromu nema viška zaposlenih odnosno i da nakon eventualnog dolaska koncesionara očekivanje je da će svi zaposleni biti zaštićeni a sindikati blagovremeno informisani o pregovorima i involvirani u samproces koncesije,” kaže generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla.

Zanimljivo je da su reprezentativni sindikati beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla” u maju prošle godine podržali zapošljavanje radnika koji su godinama bili angažovani na aerodromu preko omladinskih zadruga i drugih organizacija. Oni su reagovali na tekst koji se pojavio na jednom portalu gde se pisalo o tome da je to preduzeće u 2015. godini zaposlilo 778 novih radnika, od čega 760 na određeno, bez konkursa.

Sindikalci su tada naveli da je tekstom stvorena loša slika o njima, preduzeću i direktoru.

Izvor: BIZLife/Beta

Komentari 2

  1. Guja

    Pa sta je onda problem da se prime u stalan radni odnos?????

  2. Pingback: 400 radnika Aerodroma dobilo stalan posao - Bizlife.rs