Divca prevario poslovni partner i dobar prijatelj

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Zoran Milašinović i službenica suda u Kraljevu S. D. osumnjičeni da su lažirali paraf proslavljenog košarkaša Vlade Divca.

Službenica Osnovnog suda u Kraljevu S. D. (53), za koju se sumnja da je overila sporna dokumenta sa potpisom bivšeg košarkaša Vlade Divca, navodno je, zauzvrat, dobila nekretnine u Novom Sadu i Beogradu. Njoj je određen pritvor do 30 dana, kao i Zoranu Milašinoviću, koji se sumnjiči za finansijske malverzacije. On je, navodno, falsifikovao potpis proslavljenog sportiste i svog dobrog prijatelja, stavljajući pod hipoteku Divčev stan u Beogradu od 450 kvadrata, pišu Novosti.

Poznati kraljevački privrednik Zoran Milašinović, blizak prijatelj i poslovni partner našeg proslavljenog košarkaškog reprezentativca i bivšeg predsednika Olimpijskog saveza Srbije, uhapšen je pre desetak dana. Kako nezvanično saznaju Novosti, Milašinović, poznatiji kao Zoran Mašinac, tereti se da je bez Divčeve saglasnosti i znanja stavio njegov stan pod hipoteku kako bi od banke dobio kredit.

„Opterećen finansijskim problemima u preduzeću “Mašinac” čiji je vlasnik, Milašinović, međutim, nije vraćao kredit na vreme. Tako je banka, nakon što je dug sa kamatama narastao na čak 5,5 miliona evra, aktivirala hipoteku,“ saznaje list od izvora bliskog istrazi. „Sve Milašinovićeve nekretnine, pa i Divčev stan, koje su bile garancija kredita, našle su se na meti izvršitelja.“

Prema nezvaničnim informacijama, službenica je overila dokument koji joj je Milašinović doneo sa Divčevim potpisom, a da Divac nije bio lično prisutan. Kako se priča po Kraljevu, Milašinović je u finansijskim problemima već izvesno vreme.

Da mu je blizak prijatelj falsifikovao potpis i stavio stan pod hipoteku, prema nezvaničnim informacijama, Divac je navodno saznao tek kada su mu se na vratima pojavili izvršitelji. S druge strane, na oglasnoj tabli Osnovnog suda u Kraljevu stajalo je obaveštenje o prvoj javnoj prodaji stana i poslovnih objekata u vlasništvu Milašinovića, ukupne vrednosti 17,9 miliona dinara, zbog izmirenja novčanih potraživanja.

Izvor: Novosti

Foto: YouTube screenshot