Dmitrović: Negde je doneta odluka da se Večernje novosti ugase

PinterestFacebookTwitterShare

Osim što se suočavaju sa finansijskim krahom koji preti da ugasi list, na šta Vlada Srbije kao upravljač ne reaguje, u Večernjim novostima su zaoštreni i odnosi između zaposlenih i glavnog urednika Ratka Dmitrovića. On je na tu funkciju podneo ostavku, da bi nakon toga zaposleni zatražili njegovu smenu, ističući da se ne angažuje dovoljno za dobrobit lista.

– Ne vidim više nijedan valjan razlog ostanka u Novostima. Bojim se da je negde doneta odluka da se Večernje novosti ugase – kaže za Danas glavni urednik Večernjih novosti Ratko Dmitrović, odgovarajući na pitanje zbog čega je dao ostavku na tu funkciju. On je juče saopštio da mu je istekao mandat i da uređivanje lista prepušta najbližim saradnicima.

Upitan zašto misli da je doneta odluka o gašenju Novosti i ko je tu odluku doneo, Dmitrović navodi da se od prošlonedeljnog apela zaposlenih do danas ništa nije promenilo.

– Ništa se ne preduzima da se situacija promeni, kaže Dmitrović. Na pitanje da li je u proteklom periodu bilo pritisaka na njega, izričito je odgovorio „apsolutno ne“.

Naš sagovornik je podržao saopštenje zaposlenih u kojem traže od Vlade Srbije da pomogne kompaniji, kojoj zbog nagomilanih dugova preti gašenje.

– Od Vlade tražimo da reši problem, jer nema ko drugi. Milan Beko je vlasnik, ali Novostima upravlja Vlada Srbije od 2011. godine – ukazao je Dmitrović.

Izvor: Danas