Dmitrović: Negde je doneta odluka da se Večernje novosti ugase

VecernjeNovosti.jpg
PinterestFacebookTwitterShare

Osim što se suočavaju sa finansijskim krahom koji preti da ugasi list, na šta Vlada Srbije kao upravljač ne reaguje, u Večernjim novostima su zaoštreni i odnosi između zaposlenih i glavnog urednika Ratka Dmitrovića. On je na tu funkciju podneo ostavku, da bi nakon toga zaposleni zatražili njegovu smenu, ističući da se ne angažuje dovoljno za dobrobit lista.

– Ne vidim više nijedan valjan razlog ostanka u Novostima. Bojim se da je negde doneta odluka da se Večernje novosti ugase – kaže za Danas glavni urednik Večernjih novosti Ratko Dmitrović, odgovarajući na pitanje zbog čega je dao ostavku na tu funkciju. On je juče saopštio da mu je istekao mandat i da uređivanje lista prepušta najbližim saradnicima.

Upitan zašto misli da je doneta odluka o gašenju Novosti i ko je tu odluku doneo, Dmitrović navodi da se od prošlonedeljnog apela zaposlenih do danas ništa nije promenilo.

– Ništa se ne preduzima da se situacija promeni, kaže Dmitrović. Na pitanje da li je u proteklom periodu bilo pritisaka na njega, izričito je odgovorio „apsolutno ne“.

Naš sagovornik je podržao saopštenje zaposlenih u kojem traže od Vlade Srbije da pomogne kompaniji, kojoj zbog nagomilanih dugova preti gašenje.

– Od Vlade tražimo da reši problem, jer nema ko drugi. Milan Beko je vlasnik, ali Novostima upravlja Vlada Srbije od 2011. godine – ukazao je Dmitrović.

Izvor: Danas