X

Vesti dana

Drobnjak ponovo konkuriše za direktora Puteva Srbije

Zoran Drobnjak (foto: N1 screenshot)
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: N1 screenshot

Vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak izjavio je da će konkurisati za mesto direktora u tom preduzeću.

On je za današnje Večernje novosti rekao da još nije predao dokumentaciju, jer ima vremena do polovine marta, ali da je pripremio svoju radnu biografiju.

„Imam desetogodišnje iskustvo u ovom poslu. Priložiću svoj CV, pa ako se prijavi bolji, neka pobedi. Verujem da će biti više kandidata, ali znam da imam najbolje preporuke“, rekao je Drobnjak.

Drobnjak se održavanjem puteva bavi 30 godina, a od 2011. godine je v. d. direktor „Puteva Srbije“, odnosno u mandatu pet vlada. I pre toga je, od 2007. godine, četiri godine bio na mestu direktora.

Vlada Srbije objavila je ; konkurse za izbor direktora u javnim preduzećima – Putevi Srbije, Transnafta, Koridori Srbije, Državna lutrija Srbije, Emisiona tehnika i veze, Javno preduzeće za skloništa i Nuklearni objekti Srbije, kao i za četiri nacionalna parka: Tara, Djerdap, Fruška gora i Kopaonik. Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine koji predvidja da se direktori javnih preduzeća u Srbiji biraju na javnom konkursu i da neće moći da budu partijski funkcioneri. Rok za podnošenje prijava na konkursu je 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku. Kandidati treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje i najmanje tri godine radnog iskustva u delatnostima kojima se bavi javno preduzeća.

Povezane vesti

Izvor: Beta

Foto: N1 screenshot