Dubai gradi još dva veštačka ostrva do 2020.

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Grad koji je pokorio prirodu danas se smatra najvećom turističkom destinacijom, a kako je objavio Biznis Insajder Dubai planira da uloži 1.7 milijardi dolara u projekt nasipanja dva veštačka ostrva sa obe strane luksuznog hotela Burž Al Arab.

Novi megaprojekt nosi naziv Marsa Al Arab i podrazumeva gradnju odmarališta koje bi trebalo da povećaju broj posetilaca Ujedinjenih Arapskih Emirata na 20 miliona godišnje.

Gradnja dva nova ostrva bi trebalo da počne u junu ove godine, a završetak je planiran krajem 2020. i sve u cilju pripreme za svetsku izložbu World Expo koja će se te godine održati u Dubaiju.

Ovaj projekat će se prostirati na površini od oko 370.000 metara kvadratnih i njime će dosadašnjoj obali biti dodato 2,2 kilometra plaže. Jedno ostrvo će biti posvećeno zabavi i porodičnom turizmu, dok će drugo biti mesto za luksuzno odmaralište.

Novi ambiciozni projekt obuhvataće i privatnu marinu, jaht klub, rekreativne atrakcije, restorane i kafiće, heliodrom, hotel, ogromni prodajni prostor i 300 apartmana sa pogledom na more.

Stambeno ostrvo će se nalaziti levo od poznatog veštačkog ostrva Burj Al Arab Jumeirah i ponudiće 140 luksuznih vila, a kako je objavio CNN hoteli će imati oko 2,400 luksuznih soba.

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.