Egipatski komičar dao uputstvo za opoziciju širom sveta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Y

Basem Jusef (Bassem Youssef) je egipatski komičar, pisac, producent i TV voditelj, i nedavno je za Biznis insajder (Business Insider) na primeru predsednika SAD Donalda Trampa objasnio kako treba da se ponaša opozicija i koliko je i da li je satira važna kada je politička borba u pitanju.

„Znam da je satira super. Satira je važna. Međutim, ako se stane samo na satiri i protestima na ulici, mislim da to nije produktivno,“ kaže Jusef i dodaje da je ono što je „na kraju dana“ važno, to su izbori.

On kaže da je važno kako ćete izaći i promeniti one koji podržavaju predsednike kao što je Tramp. Pominjući SAD, Jusef kaže da su stvarna opasnost „beskičmeni“ Republikanci koji će podržati svaki Trampov predlog i da je ono što je potrebno stvarna opozicija u Senatu i Kongresu.

Za kraj, pominje jedan događaj kojem je prisustvovao tokom Trampove kampanje.

„Jedan gradonačelnik je pre nego što je Tramp izašao za govornicu pitao  prisutne da li bi, ako Tramp ne uradi ništa po pitanju Obamakera, bezbednosti i slično, a jedino što uradi je da sagradi zid prema Meksiku, glasali opet za njega, publika je povikala: Daaaaaa!“, priča Jusef naglašavajući da ako imate pozornicu i „vičete“ bilo kakvu praznu retoriku prisutnima, oni će reagovati.

Izvor: BIZLife/BI

Foto: Y