Exit: Novi rekord po broju posetilaca

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Dragan Gojić

Više od 215.000 ljudi je posetilo petodnevni novosadski muzički festival Egzit (Exit), završen rano jutros, saopštili su organizatori koji kažu da je to novi rekord po broju posetilaca.

Egzit je završen nastupom Nine Kraviz, a posle 14 godina je na festivalu nastupila i svetska zvezda Roisin Marfi (Murphy).

Pošto je dan ranije posetioce Egzita iznenadio spontanim nastupom na koncertu grupe Forin Begrs (Foreign Beggars), poslednje noći je nastupio i Reg end boun men (Rag’n’Bone Man), pred više od 42.000 ljudi.

Ove godine su na festivalu nastupili grupa “The Killers”, mladi britanski bend “Jers end Jers” (Years and Years), osnivač i pevač grupe “Oasis” Liam Galager (Gallagher).

Nastupili su i neki od najpopularnijih “di-džejeva” i producenata današnjice, Solomun i Dixon, i Robin Šulc (Schulz) i Duk Dumont.

Takozvana “Egzit avantura” nastavlja se već u četvrtak, 13. jula, na četvrtom festivalu “Si dens” (Sea Dance) u Budvi, u Crnoj Gori.

Tamo će nastupiti Šon Pol (Sean Paul), Džon Njumen (John Newman), Fetboj slim (Fatboy Slim) i crnogorski “Hu si” (Who See).

Kapije kampa pred festival u Budvbi se otvaraju 11. jula, a ulaznice mogu da se kupe još danas, po 4.490 dinara.

Izvor: Beta

Foto: Beta, Dragan Gojić