FANTOMI IZ KOMŠILUKA: Zagreb napravio “RIMEJK” Savamale

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Sutra se obeležava godinu dana od rušenja u Savamali, a početak „proslave“ najavljen je – u Zagrebu!

U kratkim crtama, naselje Savica u glavnom gradu Hrvatske ima problem sa gradskim vlastima koji na mestu parka hoće da izgradi „bolji“ park. Kako kažu građani, preuređenje parka uključuje betonizaciju 42 posto parka na koje se stavlja tartan, plastika i veštačka trava.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u utorak uveče u parku na Savici postavio ploče s izgledom novog parka koji bi se napravio na mestu sadašnjeg, a već u sredu u ranim jutarnjim satima započeli su radovi. Međutim, građani su se organizovali i juče zatrpali rupe koje su iskopali bageri i na to mesto posadili oko 130 sadnica cveća.

Obrt je nastao noćas u kako se kaže „gerilskoj akciji“ kada su gradski službenici postavili novu ogradu u parku. Postavljanje ograde počelo je već u pet sati ujutro, a do sedam sati već su odgovorili ogorčeni građani. Naime, radovi gradskih komunalaca pod okriljem noći doslovno je probudila stanovnike koji su se brzo organizovali i stali ispred bagera, a tamo još uvek stoje, prenose hrvatski mediji.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Komentari 2

  1. milenko

    Gradjani nista ne rade, samo stitite svoj gradjanski intetes od bahate vlasti.

  2. jasna

    I mi smo se organizovali kao gradjani…i nikom ništa.