Gašić između tri “jake” fotelje?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Posle godinu dana pauze, bivši ministar Bratislav Gašić sprema se da preuzme neku državnu funkciju, najverovatnije resor odbrane, a opcije su i mesto šefa BIA i koordinatora službi bezbednosti, pišu Novosti.

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će Gašić dobiti važnu funkciju, a prema informacijama Novosti, zasad je najbliži povratku na mesto ministra odbrane.

U “igri” je još i direktorsko mesto u Bezbednosno-informativnoj agenciji ili funkcija sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je kolokvijalno poznata kao koordinator službi bezbednosti.

Posle više od godinu dana otkako je Gašić smenjen i koliko ga nije bilo u javnosti, Vučić je odlučio da mu pruži novu šansu, između ostalog i zato što se dobro pokazao u predsedničkoj kampanji.

Upravo je Gašić, zajedno sa još jednim bivšim ministrom Nikolom Selakovićem, bio glavni operativac u nedavno okončanoj kampanji.

Gašić je smenjen početkom prošle godine zbog seksističke opaske na račun novinarke televizije B92 u Trsteniku, posle dve godine provedene na poziciji ministra odbrane.

I prilikom smene, Vučić je istakao da je veoma zadovoljan Gašićevim radom na čelu tog ministarstva, a često je naglašavao i da je reč o jednom od njegovih najbližih prijatelja. Iako se posle skandala nije mnogo pojavljivao u javnosti, Gašić je bio aktivan u SNS.

Ukoliko mu bude pripala funkcija sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, on bi u toj fotelji nasledio upravo Vučića, koji trenutno obavlja tu dužnost. Njegovo imenovanje u tom slučaju moglo bi da bude jedna od prvih aktivnosti Vučića posle inauguracije.

Izvor: Novosti

Foto: screenshot