GOŠA NASTAVLJA ŠTRAJK: Pregovori s Vladom pali u vodu, direktor ne da pare

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Slobodan Miljević

Radnici Goše nastavljaju štrajk, javlja reporterka N1, jer direktor nije pristao na isplatu dela zarađenog novca zaposlenima. Radnici su najavili radikalizaciju štrajka i blokadu fabrike viljuškarima.

Podsetimo, oni već četiri meseca protestuju zbog neisplaćenih zarada, pojedini od njih štrajkovali su glađu.

U pregovorima sa Ministarstvom privrede napravljen je pomak, ali danas nije bilo dogovora između radnika i direktora Milutina Šćepanovića da im se isplati oko 100.000 dinara. To je bio preduslov da se prekine sa štrajkom.

Najavili su da će blokirati zgradu viljuškarima sutra, i radikalizovati protest, a od sledeće nedelje će razmotriti da li će stupiti ponovo u štrajk glađu.

Svi pregovori s Vladom pali su u vodu, rekao je predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić. On je dodao da je država učinila sve što je do nje, ali da direktor ne želi da popusti i isplati novac radnicima.

Naveo je i da je tokom sastanka s predstavnicima Hestila bilo govora o prodaji 11 vagona, ali da su oni rekli da će u narednim danima Gošu obavestiti da li će te vagone i kupiti.

Podsećamo, Šćepanović je rekao da novac radnicima može da bude isplaćen tek kad se prodaju vagoni i ponovo pokrene proizvodnja.

Radnici su za N1 rekli da su razočarani i jednoglasno su odlučili da će nastaviti sa štrajkom.

Izvor: N1

Foto: Beta, Slobodan Miljević