HIT PRIČA IZ REGIONA: Kako su komunalci izludeli pse u jednom gradiću

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nakon što su im nadležne komunalne službe prošle nedelje posule ulice uobičajenom mešavinom soli i šljunka protiv poledice, stanovnici slovenačkog gradića Sežane, smeštenog na granici s Italijom, ali i cele okoline, u vazduhu su osetili neobičan miris, a psi u dvorištima su počeli da laju, želeći van iz dvorišta.

Ovako počinje neobična priča na slovenačkim portalima, koja je postala hit u regionu

“Solili su ulice, a sada smrdi na ribu, na ulici pred kućom sam našao cele komade slanih sardela”, javio je policiji jedan stanar iz centra grada, a u drugom delu uz krupnu so našli su i komadiće pršuta, neke duge i do 10 centimetara.

Misterija se razjasnila nekoliko dana posle kada je zimska služba priznala da su putevi zabunom posolili otpadnom solju koja im je u skladište stigla pre nekoliko godina. Tada je zbog toplog leta vladala nestašica soli iz Pirana, jedine slovenačke solane, pa su se za svaki slučaj bili dodatno opskrbili otpadnom solju iz obližnje velike sušionice kraškog pršuta te nešto udaljenijeg pogona za soljenje sardela.

Komunalci su se izvinili građanima zbog neugodnosti, ali im svejedno preti kazna od desetak hiljada evra, objavila je u ponedeljak komercijalna televizijska stanica POP-TV.

Izvor: BIZLife, Pop TV

Foto: Pixabay