• English
X

Vesti dana

HOĆE U NAŠ ZATVOR: Sin Svetozara Marovića dobio srpsko državljanstvo

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Sin bivšeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića, Miloš, dobio je državljanstvo Srbije gde traži da odsluži zatvorsku kaznu zbog zloupotreba sa državnim nekretninama, prenela je danas Televizija Crne Gore.

Prema saznanjima te Televizije u Ministarstvu pravde, Miloš Marović je tražio izdržavanje zatvorske kazne u Srbiji.

Marović je osudjen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog učešća u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog zemljišta kod Jaza.

U toj i drugim budvanskim aferama bivšeg crnogorskog rukovodstva, turistički centar Budva je oštećena za višemilionski iznos, a medju krivima za poslove na štetu države su i Milošev otac Svetozar, te stric Dragan.

Tužilaštvo se nagodilo sa Milošem Marovićem i prihvatilo da on odsluži zatvorsku kaznu od godinu dana i plati državi 380.000 evra.

Za Marovićem je, medjutim, raspisana poternica zbog izdržavanja zatvorske kazne, potvrdio je početkom meseca Osnovni sud u Kotoru koji je izdao nalog za hapšenje.

Sud je odbio Marovićev zahtev za odlaganje izdržavanja zatvorske kazne koju je on tražio zbog lečenja u Beogradu.

Marović se žalio na takvu odluku suda.

Povezane vesti

Majska zora, 10 godina kasnije

Piše: Nataša Mijušković Deset godina crnogorske nezavisnosti i decenija srpske samostalnosti. Deset godina podela na one koji ponavljaju da je nezavisnost Crne

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot