• English
X

Vesti dana

Istraga protiv Miše Vacića…jer “sve je u redu” dok radiš u državnoj službi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: N1 screenshot

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv bivšeg portparola desničarske organizacije “1389” i privremeno zaposlenog službenika Kancelarije za Kosovo i Metohiju Miše Vacića zbog nasilničkog ponašnja, pišu danas “Večernje novosti”.

Protiv Vacića je tom tužilaštvu podneta i krivična prijava zbog lažnog predstavljanja da je savetnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Vacić se za nasilničko ponašanje tereti zbog događaja od 5. marta 2012. godine kada je sa još nekoliko prijatelja iz pokreta “1389” na Bulevaru umetnosti na Novom Beogradu lepio plakate. Posle izvesnog vremena došli su i aktivisti “Dveri” i lepili plakate preko plakata pokreta “1389”, zbog čega je izbila svađa, a potom i tuča.

“Vacićevi ljudi koji su imali fantomke na glavama dobro su istukli drugu grupu mladića. Tukli su ih rukama, nogama, ali i bejzbol palicama”, rekli su za “Novosti” u tužilaštvu. Jedan od pretučenih nasilnika kazao je da je Vacića prepoznao po garderobi.

Tužilaštvu je podneta krivična prijava protiv Vacića koji se prvi put krajem prošle godine predstavio kao savetnik u kancelariji za KiM, što je demantovao direktor kancelarije Marko Đurić navodeći da je Vacić angažovan u kancelariji na osnovu privremenog ugovora o delu.

Povezane vesti

Izvor: Beta

Foto: N1 screenshot