KANDIDATI U MEDIJIMA: Vučić najprisutniji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Slobodan Miljević

Od raspisivanja izbora za predsednika Srbije 2. marta do 8. marta najveće prisustvo na televiziji i štampanim medijima imao je predsednički kandidat Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, pokazuju podaci analitičkog sektora Real Time Clipping agencije.

Vučić je u ovom periodu imao  331 pominjanje u medijima, a za njim slede Saša Janković sa 256 i Vuk Jeremić sa 252. Boško Obradović imao je 90, a Vojislav Šešelj 86 pominjanja.

Treba napomenuti da su u obzir uzete objave u nedeljnim i dnevnim listovima, kao i na nacionalnim TV stanicama. Takođe, u analizi su korišćeni samo članci i TV prilozi gde se ličnosti pominju u kontekstu predsedničkih izbora, dok su naročito u slučaju premijera Aleksandra Vučića izuzete objave u kojima je nastupao  sa mesta aktuelne funkcije i govorio o stvarima nevezanim za izbore.

I pored toga Vučić je najzastupljeniji i u štampanim medijima i na televiziji sa malom prednošću u odnosu na Jeremića i Jankovića.

pressTV

Kada su u pitanju objave u primarnom medijskom publicitetu, tj one u kojima se kandidati pominju u celosti (izveštaji sa konferencija za štampu, mitinzi, intervjui…), Vučić je i tu na prvom mestu sa 47 objava. Slede Jeremić sa 30, Janković sa 27, pa Šešelj sa 16.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta, Slobodan Miljević