Konkurs za direktore javnih preduzeća: Na jedno mesto skoro 10 kandidata

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Na 19 okončanih javnih poziva za izbor direktora javnih preduzeća konkurisalo je ukupno 177 kandidata, pišu Večernje novosti.

Kako navodi taj list, najviše zainteresovanih je za Pošte Srbije, gde je na javni konkurs za direktora tog javnog preduzeća stiglo 26 prijava.

Kako saznaju Novosti u Ministarstvu privrede, na osnovu zahteva za dobijanje informacija od javnog značaja, za direktora Emisione tehnike i veza konkurisalo je troje kandidata.

Na konkurs za direktora Koridora Srbije i Srbijagasa javila su se po četiri kandidata. Za direktora Državne lutrije prijavilo se 16 kandidata. Nacionalnim parkom Kopaonik bi upravljalo 14, a Djerdapom 13 ljudi. Za rukovođenje Transnaftom i Javnim preduzećem za skloništa kandidovalo se 12 zainteresovanih.

Po devet potencijalnih direktora se javilo na konkurs za Nacionalni park Tara, Skijališta Srbije i Elektromrežu Srbije. Sedam prijava je stiglo na javne pozive za čelnike Puteva Srbije, Nuklearnih objekata Srbije, Stare planine i Rezervata Uvac.

Kako navode Novosti, po šest prijava stiglo je na konkurse za direktore tri javna preduzeća – to su Mreža-Most, Park prirode Mokra gora i Javno vodoprivredno preduzeće Srbijavode.

Za ostala preduzeća, kako navode, još nisu istekli rokovi za prijavljivanje kandidata.

Izvor: Beta/Novosti

Foto: Pixabay

Komentari 2

  1. Jefta

    Dobro preispitati sve prijavljene ko je sta radio i u kom periodu, u kojoj je stranci bio, i ako se utvrdi postojanje i najmanje nepravilnosti u prethodnom radu – momentalna diskvalifikacija. Garantujem da bi ih 85% otpalo, ako ne i vise. A zatim, sve koji bi bili diskvalifikovani – staviti na specijalnu listu zabrane, da takvi ljudi vise nikad ne budu na rukovodecim polozajima.
    Tek tad mozemo ocekivati neki jedva primetan boljitak u Srbiji.

  2. VASA

    POŠTOVANI !!
    Šta se dešava sa konkursom za Nacionalni park “Fruška gora”????????????????