Kurir: Nikolić odustao od kandidature

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je ekskluzivno za Kurir otkrio da neće biti kandidat za predsednika republike na predstojećim izborima.

“Dogovorili smo se da i dalje zajedno vodimo državu. O funkcijama ćemo posle pobede na izborima. Nastavićemo da zajedno podižemo Srbiju sa kolena. Aleksandar će biti kandidat za predsednika”, rekao je Nikolić za Kurir.

Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, premijer i aktuelni predsednik oglasili su se zajedničkim saopštenjem u kom se navodi da je dogovorena zajednička saradnja po ključnim pitanjima.

“Predsednik Srbije i predsednik Vlade Srbije u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjiima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i predsednika Nikolića i premijera Vučića”, navodi se u saopštenju.

Nikolić i Vučić su razgovarali i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji. Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti, piše u zajedničkom saopštenju.

Izvor: Kurir

Foto: Beta