Mali: Neću se kandidovati za gradonačelnika Beograda

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da se neće kandidovati za gradonačelnika u sledećem mandatu, piše list Alo u današnjem izdanju.

“Mislim da ću se vratiti privatnom poslu, ali ostavljam otvoreno i da pomognem Beogradu, projektima u gradu i da pomognem Vladi i novom predsedniku Srbije, ukoliko za to bude bilo potrebe”, rekao je Mali, kojem mandat gradonačelnika ističe iduće godine.

Mali je rekao da je ponosan na sve što je uradio u Beogradu, ističući da je grad na pravom putu, zato što “točak investicija” koji je pokrenut više niko ne može da zaustavi.

Naveo je da veruje u projekat “Beograd na vodi” koji je, kako kaže, “simbol boljeg, lepšeg Beograda”, koji govori o “nesposobnosti onih pretohodnih”, ali i o sposobnosti aktuelne gradske vlasti da dovede investitore”.

Dodao je da se ne kaje što je prihvatio funkciju gradonačelnika i istakao da je svoj mandat razumeo kao “mandat promene” tokom kojeg su Beograđani videli da neko razmišlja o njima.

“Nema kajanja, ostao je samo osećaj gorčine što je moja porodica morala da prođe kroz to neko blato izmišljotina… Nikome ni dinar nisam ukrao, nikome ništa ne dugujem. Ono što mene boli jeste što su iz neke mržnje išli toliko daleko da nije više bilo pitanje ni stanova, ni doktorata, nego pitanje porodice i dece i tu mi je bilo najteže. Tu sam ćutao i odćutao”, rekao je Mali.

Ocenio je da su napadi na njega počeli pre slučaja Savamala podsećajući na “izmišljene afere oko 24 stana“.

“Sad te stanove i tu aferu niko ne pominje, jer su shvatili da je izmišljena. Dakle napadi na mene su počeli od samog početka mog mandata, a onda se buka digla i zbog Savamale“, rekao je Mali i dodao da je o Savamali rekao sve što ima i da je na raspolaganju svim nadležnim institucijama da im kaže ono što zna.

Komentarišući proteste gradjana organizovane zbog nezadovoljstva rezultatima predsedničkih izbora, Mali je rekao da dokle god su mirne demonstracije “mogu da protestuju dokle god žele”.

“Mislim da njihov broj na dnevnom nivou pokazuje da većina ljudi veruje politici Aleksandra Vučića”, rekao je gradonačelnik Beograda.

Izvor: Beta

Foto: Beta