Mediji pisali Vučić potvrdio: Ništa od vanrednih parlamentarnih izbora

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora. Vučić je za RTS izjavio da ne postoje razlozi za održavanje parlamentarnih izbora.

Najavu da će Vučić ovo danas odlučiti dao je posle obeležavanja Topličkog ustanka u Prokuplju, potpredsednik vlade i lider SPS-a Ivica Dačić, koji je naveo i da lično smatra da nema razloga za raspisivanjem parlamentarnih izbora.

“U razgovorima sa premijerom Aleksandrom Vučićem došli smo do zajedničkog zaključka da definitivno u Srbiji postoji politička stabilnost i da joj nisu potrebni nikakvi novi parlamentarni izbori. Pored ovako stabilne političke situacije i jedinstva svih stranaka u vlasti nije potrebno proveravati političku stabilnost na novim vanrednim parlamentarnim izborima”, kazao je Dačić.

Mediji na današnjim naslovnim stranam najavljuju da vanrednih parlamanetarnih izbora ipak neće biti. “Nema vanrednih izbora” (Alo), “Nema ništa od vanrednih parlamentarnih izbora” (Večernje novosti), “Idemo samo na izbore za predsednika” (Kurir), samo su neki od naslova na naslovnim stranama štampanih medija.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da je blizu donošenja odluke o održavanju parlamentarni izbora, ali da je neće saopštiti pre ponedeljka.

“Video sam zahteve nekih koalicionih partnera, blizu sam da donesem odluku, ali to neće biti pre ponedeljka”, rekao je Vučić koji je zajednički kandidat vladajuće koalicije na predsedničkim izborima.

Poslednji parlamentarni izbori održani su u aprilu 2016. godine.

Izvor: BIZLife, Beta

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Pingback: Izbori 2. aprila - Bizlife.rs