Melanija naredila uklanjanje bilborda

melanija_zagreb_bilbord_betaAPDarko_Bandic
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP Darko Bandic

Američki institut u Zagrebu odlučio je da se reklamira koristeći fotografiju američke prve dame Melanije Tramp. Sad je i ona reagovala.

Na plakatu koji je osvanuo na zagrebačkim ulicama, prikazana je fotografija i tekst: „Zamislite koliko daleko možete dospeti uz malo engleskog“.

Američka prva dama negodovala je zbog takvog plakata, a, kako saznaje RTL, a prenosi N1, zatražila je da se uklone i to u roku od 24 sata.

“Ta kompanija koja je radila tu marketing kampanju nije upoznata s hrvatskim propisima, zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da niko, niko ne sme upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketing svrhe ako nema saglasnost tog pojedinca”, kazala je Nataša Pirc-Musar, advokatica Melanije Tramp.

Vest o plakatu preneli su brojni svjetski mediji, a autori plakata su bez komentara.

Ipak, kampanja je ispunila cilj i privukla pažnju javnosti. “Ona je pogodna za provokaciju, za privlačenje pažnje, ali isto treba imati u vidu da poruka vređa i omalovažava njezin imidž koji ona mukotrpno gradi u američkoj javnosti.”, izjavio je PR stručnjak Božo Skoko.

Izvor: N1

Foto: Beta/AP Darko Bandic