X

Vesti dana

Mihalj Kertes oslobođen optužbi za šverc cigareta

mihalj_kertes.jpg
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Viši sud u Beogradu oslobodio je nekadašnjeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa i još trojicu okrivljenih optužbi za zloupotrebu službenog položaja u švercu cigareta od 1996. do 2001. godine, dok je Bojana Jeremić, udovica ubijenog Vladimira Kovačevića Trefa, osuđena na pet godina zatvora.

Od Bojane Jeremić oduzeta je imovina stečena kriminalom u vrednosti većoj od sedam miliona evra, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Istom presudom Mihalj Kertes i Valentin Petrov oslobođeni su optužbi za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju. Optužbi da su izvršili po jedno krivično delo zloupotrebe položaja oslobođeni su i Miodrag Pravilović i Predrag Jovančić, dok je Valentin Petrov oslobođen optužbi zloupotrebe položaja

Na presudu Višeg suda postoji mogućnost žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Kertes je bio bliski saradnik bivšeg lidera SPS i predsednika SRJ Slobodana Miloševića i dugogodišnji direktor Savezne Uprave carina.

Posle 5. oktobra, Kertes je osuđivan, optuživan ili je bio svedok u nekoliko suđenja.

Decembra 2015.godine iz Socijalističke partije Srbije prešao je Srpsku naprednu stranku.

Povezane vesti

mihalj_kertes.jpg

Ukinuta presuda Mihalju Kertesu

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je presudu Apelacionog suda kojom je bivši direktor Uprave carina Mihalj Kertes osuđen na šest i po godina

Izvor: BIZLife/N1

Foto: Screenshot