N1: Direktor Goše se obavezao da će radnicima biti isplaćene SVE zarade

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Slobodan Miljević

Direktor Goše Milurtin Šćepanović ekskluzivno za N1 kaže da je sa Vladom Srbije dogovoren reprogram duga od 512 miliona dinara na 60 meseci i dodaje da se rukovodstvo obavezuje da će radnicima biti isplaćene sve zarade.

Šćepanović ističe da je sastanak u Ministarstvu privrede održan u petak i da je tada dogovoreno da država Goši reprogramira dug koji je nastao za vreme dok je vlasnik Goše bila slovačka firma Žos Trnava a na ime neisplaćenih poreza i doprinosa kao i zdravstvenog osiguranja za 4,5 godine.

“Ukupne obaveze prema Vladi Srbije su 512 miliona dinara. Za taj iznos moramo dati garanciju državi u vidu hipoteke nad opremom ili imovinom Goše”, navodi on.

Šćepanović naglašava da se istovremeno rukovodstvo obavezuje da će isplatiti sve obaveze radnicima tako što će prodati proizvode koji su već napravljeni i koji su u fabrici a koji zbog štrajka nisu isporučeni.

On je podsetio da se radnicima duguje 17 plata i da prodajom tih proizvoda dug može biti isplaćen delimično ili u celosti.

Uveren je da će rešavanjem ta dva pitanja Goša krenuti u proces proizvdonje. Poručio je radnicima da se ne iznuruju štrajkom glađu već da veruju u ono što je dogovoreno sa Vladom Srbije.

Izvor: N1

Foto: Beta, Slobodan Miljević