N1: Nikolić traži od Vučića mesto premijera i lidera SNS

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Dragan Gojić

N1 je došao do potvrde da je aktuelni predsednik Tomislav Nikolić poslao u utorak pismo premijeru i predsedniku SNS Aleksandru Vučiću u kom je od njega zatražio da mu dodeli mesto lidera SNS i predsednika Vlade Srbije, u zamenu za podršku na izborima.

“I dalje čekam dogovor s Vučićem”, izjavio Nikolić za Kurir. I savetnica predsednika Stanislava Pak izjavila je za Sputnjik da Nikolić očekuje da će sa Vučićem postići dogovor koji je u interesu Srbije, kao i da ne želi nikakve podele.

“Građani očekuju jedinstvo i slogu, i jednostrane odluke štete čitavoj Srbiji. Snaga poverenja građana ga obavezuje da nastavi aktivno da učestvuje u izvršnoj vlasti“, izjavila je Pak. Svako drugo rešenje, prema njenim rečima, bilo bi loše pre svega za Vučića, a potom i za čitavu Srbiju.

Pak je ocenila da je vest o Nikolićevoj kandidaturi iskorišćena da ga pojedinci “svrstaju uz neprijatelje Srbije i neprijatelje Vučića i SNS”, i dodala da “njih dvojicu niko ne može da posvađa”.

Istakla je i da će se Nikolić prvi put oglasiti tek posle postignutog dogovora sa Aleksandrom Vučićem. Kako prenosi Kurir, Nikolić je za taj list izjavio da i dalje čeka dogovor sa Vučićem.

“Pre toga neću doneti nikakvu odluku i svojim izjavama neću nikoga da stavljam pred svršen čin”, izjavio je Nikolić za Kurir.

Rekli su o Nikolićevoj mogućoj kandidaturi…

Izvor: N1

Foto: Beta/Dragan Gojić