NAOPAK I URANAK: Na Zlatiboru akcija, a roštilj ispred parlamenta

PinterestFacebookTwitterShare

Po svemu sudeći, prvomajski Uranak u Srbiji biće sve samo ne običan. Dok na Zlatiboru akcijaši “urane” u radnu akciju na izgradnji žičare, u Beogradu će demonstranti Praznik rada obeležiti ispred Narodne skupštine.

Učesnici protesta “Protiv diktature” su se okupili u nedelju uveče ispred Ministarstva kulture i informisanja u Beogradu, uzvikujući “Ostavke, ostavke”, a za ponedeljak od 8 i 30 najavljen je uranak sa prasićima, kotlićima i roštiljem.

Protest “Protiv diktature” najavio je za ponedeljak Prvomajski uranak ispred Doma Narodne skupštine. Kako se navodi na Fejsbuk stranici okupljanje će početi u 8.30.

“U susret nadolazećem velikom prazniku rada, odlučili smo da malo odmorimo od protesta, i da organizujemo Uranak pred Skupštinom. Umesto pištaljki, doboša i transparenata, biće prasići, meso sa roštilja, kotlići na sred platoa ispred Skupštine, ali od kartona”, navodi se na Fejsbuku i dodaje da je planiran “istinski celodnevni Uranak”.

Otprilike u isto (uranačko) vreme, na Zlatiboru se očekuje više hiljada ljudi, koji bi trebalo da se odazovu “narodnoj radnoj akciji” za izgradnju najduže panoramske žičare na svetu koja će povezati centar Zlatibora sa skijalištem Tornik.

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će za 1. maj na Zlatiboru biti održana narodna svesrpska moba koja će okupiti čak 20.000 ljudi.

Kako je rekao, to je još jedno upozorenje vlasti, ministrima i predsedniku Srbije “koji krše Ustav i zakone” i ne dozvoljavaju da počne izgradnja panoramske gondole.

On je rekao da druga “Svesrpska narodna moba” pokazuje odlučnost da se nastavi realizacija “najvećeg razvojnog projekta u srpskom turizmu – izgradnja gondole vredne 13 miliona evra i dugačke devet kilometara, koju Opština Čajetina sama finansira”.

Tako će, “pravi” Uranak sa tradicionalnim roštiljem biti u centru grada ili tamo gde bi trebalo da se radi (ili da ne bude nikog za praznike), dok će se, tamo gde bi upravo trebalo da zamirišu ćevapi i kobasice – na planini, raditi i to punom parom…nekako sve naopako!?

Izvor: BIZLife, Agencije