NIJE ŠALA: Čovek vratio ukradenu knjigu biblioteci posle 35 godina

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Čovek koji je ukrao knjigu iz biblioteke iz američke države Montane 1982. godine, vratio je pošto je pročitao najmanje 25 puta, restaurirao i dobio potpis od autora.

On je uz vraćenu knjigu priložio i donaciju od 200 dolara Biblioteci u Grejt Fols u severozapadnoj američkoj državi Montani i u pismu zamolio da mu se oprosti.

On je rekao da je ukrao kopiju knjige Ričarda Matesona iz 1975. “Bid Time Return” i da ga je to mučilo.

Lokalni list Grejt Fols tribjun (Great Falls Tribune) piše da taj čovek smatra taj roman jednim od najboljih naučnofantastičnih ljubavnih romana ikad napisanih.

Mateson je najpoznatiji po svom romanu iz 1954. “Ja sam legenda” (I Am Legend), po kome je snimljen film 2007. sa Vilom Smitom u glavnoj ulozi.

Direktorka biblioteke Keti Mora je rekla da iako ne odobrava krađu “napor i sredstva koja je on uložio da očuva knjigu su izuzetni”, prenosi AP.

Priča nije toliko zanimljiva koliko je zanimljiva koincidencija sa predizbornim spotom predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

Izvor: BIZLife/Beta

Foto: YouTube screenshot

Komentari 1

  1. Božidar

    U ova dva slučaja radi se o dva potpuno suprotna karaktera. Jedan je ljubitelj dobre knjige, a drugi ne bira sredstva da za sopstvene greške optuži i uvredu nevinu bibliotekarku.