Nikolić neće “počasti”, ni za sebe, ni za sina?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbio ponudu da bude počasni predsednik Srpske napredne stranke, kao i mesto vicepremijera za njegovog sina Radomira, nezvanično saznaju Novosti.

Posle najave šefa države Tomislava Nikolića da bi mogao da se kandiduje za novi mandat i odluke lidera SNS Aleksandra Vučića da ulazi u trku za istu poziciju, kako stvari trenutno stoje, teško bi moglo da dođe do sporazuma dve ključne ličnosti u zemlji.

Kontakata, ni javnih ni tajnih, između Nikolića i Vučića nije bilo od srede uveče, kada je objavljena vest o ideji predsednika da se bori da ostane šef države.

U međuvremenu, iz SNS je poručeno da je Nikolić dobio “fer ponude”. Prema saznanjima Novosti, to su titula počasnog predsednika SNS i mesto potpredsednika Vlade za Radomira Nikolića, ali u krugovima bliskim predsedniku Nikoliću kažu da te informacije nisu tačne.

Izvori Novosti, pak, tvrde da je ova ponuda i dalje na stolu i da iznad toga lider naprednjaka i premijer Aleksandar Vučić neće ići.

Nikolić, s druge strane, ne odustaje od zahteva da dobije predsedničku funkciju u stranci i fotelju prvog čoveka Vlade, kako bi odustao od kandidature za drugi predsednički mandat. Iako mu je izmakla čak i podrška Rusije na koju je računao, odlučan je da uđe u izbornu bitku ukoliko ne postigne dogovor s Vučićem.

Sa obe strane se čuju gotovo diplomatske izjave kojim se ističe volja za dalje razgovore, pa je tako Vučić poručio da je spreman za nastavak saradnje s Nikolićem, dok je šef države naveo da veruje da će se čuti sa Vučićem.

Istovremeno, lider SNS, kojeg je u petak uveče Glavni odbor stranke jednoglasno predložio za predsedničkog kandidata, najavio je snažnu i odlučnu kampanju.

POJAVIO SE PRVI VUČIĆEV SPOT: Drama u avionu (VIDEO)

Izvor: Novosti

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Milorad

    Po kojim aršinima se u ovoj državi nude mesta vicepremjera i drugih funkcija? Pa ovo je strašno. Struka se odavno ne pita i po sistemu ti meni-ja tebi, pa dokle traje. AV ima iznuđen potez baš zbog toga što oko sebe ima idiote i nestručnjake. Iskrena kritika je mnogo korisnija od laskanja i mnogo će se lakše stići do cilja ako se problemi povere pravim kadrovima a ne kvazi-stručnjacima sa kupljenim diplomama. AV uzmi za svaku ministarsku funkciju najjačeg stručnjaka u oblasti koju pokriva, ali ljude sa rezultatima i nešto će se pomaći sa mesta. Ovo ne vodi ničemu.