NOVA OPOZICIJA? Janković osniva pokret

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je da će narednih dana formirati pokret u kome će biti stranke, organizacije i pojedinci koju su podržali njegovu kandidaturu.

Janković je na konferenciji za novinare rekao da je to “odgovor na silu koju primenjuje Aleksandar Vučić”. On je najavio će pokret učestvovati u svim narednim izborima na svim nivoima.

On je rekao da će deo te organizacije biti oni koji su mu dali podršku na predsedničkim izborima, a da će Demokratska stranka nastaviti i dalje da paralelno i samostalno deluje, ali u istom pravcu i promovišući iste vrednosti.

Janković je kazao da je Nova stranka od samog početka dala podršku pokretu i da ne vidi zašto i u budućnosti ne bi bila uz njega. Na pitanje da li je pričao sa Vukom Jeremićem on je kazao da je sa njim u kontaktu, ali da nisu razgovarali o objedinjavanju.

“Aleksandar Vučić je ugasio i isključio institucije i naš zajednički odgovor treba da bude vraćanje institucija u život”, rekao je Janković.

Upitan o protestima širom Srbije Janković je rekao da podržava protest onih koji su rekli ne diktaturi i da poštuje želju organizatora da im se ne pridružuju političke stranke i političke organizacije.

Janković je na konferenciji za novinare nije odgovarao na pitanja novinara Pinka i Studija B jer, kako je rekao predstavnik njegove pres službe, nakon svih uvreda i neistina u tim medijima bilo bi besmisleno odgovarati na pitanja.

Izvor: Beta

Foto: Beta/Miloš Miškov