Novakoviću 3,5 godine zatvora zbog Bulevara Evrope

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Viši sud u Beogradu osudio je bivšeg direktora Zavoda za izgradnju Novog Sada Borislava Novakovića na tri godine i šest meseci zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope.

Kako je navedeno u saopštenju Višeg suda, njegova nekadašnja pomoćnica Mirjana Dejanović osuđena je na istu zatvorsku kaznu, dok je Dragana Živković osuđena na dve godine i šest meseci zatvora. Okrivljeni Zoran Bojović osuđen je na četvorogodišnju zatvorsku kaznu.

Navedenom presudom, okrivljeni Zoran Bojović i Dragana Živković obavezani su da solidarno na ime naknade pričinjene štete iznos od 462,9 miliona dinara plate Gradu Novom Sadu u roku od tri meseca od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Novaković, kao direktor Zavoda za izgradnju, i Mirjana Dejanović, kao njegov pomoćnik, osuđeni su da su od 2009. do 2011. godine, omogućili preduzeću Borovica transport da dobije posao na izgradnji Bulevara Evrope, iako su znali da ta kompanija ne ispunjava uslove.

Novaković je privođen i ranije, i to zbog sumnji u malverzacije sa građevinskim zemljištem, zajedno sa novosadskim biznismenima Petrom Matijevićem, Vojislavom Gajićem i drugima, ali je taj postupak obustavljen.

Izvor: N1

Foto: Beta