Novi član UO “Kolarca” Siniša Mali i ostali članovi odbora poručili direktorki da joj je program “staromodan”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Kolarac

Novi članovi Upravnog odbora (UO) Zadužbine Ilije M. Kolarca su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, glumica Gorica Popović, upravnik poslova Srpske akademije nauka i umetnosti Bojan Bugarčić, državni sekretar u Ministarstvu kulture Novica Antić, nezvanično saznaje “Blic”.

Iz starog saziva Upravnog odbora ostali su bivša ministarka kulture Nada Popović Perišić, profesor Filološkog fakulteta Darko Tanasković, zatim profesor Hemijskog fakulteta Maja Gruden i dirigent i profesor Darinka Matić Marović.

Nedavno je urednica muzičkog programa Kolarčeve zadužbine Mirjana Lazarević uzburkala javnost izjavom da je ta ustanocva “na ivici opstanka” i “da opstaje samo zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih”, kao i “da novca nema ni za osnovne potrebe”.

Samo dan kasnije direktorka Jasna Dimitrijević dala je potpuno drugačiju izjavu naglasivši da Kolarčeva zadužbina nije pred gašenjem.

Kako se saznaje, na prvom sastanku novog UO upravo je Dimitrijevićeva upozorena da neke stvari mora da menja uz kritiku da je program koji pravi “staromodan”.

Pre dve nedelje Ministarstvo kulture je obećalo finansijsku pomoć ovoj značajnoj kulturnoj instituciji koja postoji 135 godina.

Izvor: Blic

Foto: Kolarac

Komentari 4

 1. miliana

  Našao se ko će da komentariše! Kada je ovaj tip bio na koncertu? Nikad. Može da organizuje performans “Gradonačelnik je prisutan”, pa da sedi na sceni Kolarca 12 sati nepomičan, kao Marina Abramović, ako misli da su performansi moderni. Gorica Popović bi da u Kolarcu vodi svoj kabare….uostalom, anketirajte publiku Kolarca, ako baš hoćete da budete u trendu, da vidite šta Beograđani žele. Kakva je ovo hajka na jedinu normalnu koncertnu salu u gradu? Jel to treba pijanisti da sviraju koncerte nogama, a violinisti dubeći na glavi, da ne bi bili staromodni? Fuj.

 2. miliana

  A da postave onu metalnu šipku na scenu Kolarca, pa da mlade starlete prikazuju šta znaju uz nju?

 3. Staromodna

  Samo neka ostane “staromodan”. Ima dosta lokacija u Beogradu za moderno: Arena, Sava centar, Ušće…Kolarac je bio i jeste Hram Kulture, ako je kultura trentno staromodna, predlažem da se izborimo da te vrednosti ponovo postanu moderne.

  • didi

   Ovaj komentar mi se zaista svidja