NOVI POSAO: Nikolić „veza“ sa Rusijom i Kinom?

Beograd, 18.06.2016. -Predsednik Srbije Tomislav Nikolic i predsednik Kine Si Djinping odrzali su konferenciju za novinare, danas u Palati Srbija u Beogradu.  (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Miloš Miškov

Po isteku mandata 30. maja, odlazeći predsednik Tomislav Nikolić trebalo bi odmah da pređe na novi posao u Nacionalnom savetu za saradnju sa Kinom i Rusijom, saznaju Novosti iz nezvaničnih izvora.

Očekuje se da Vlada u naredne dve nedelje o tome donese odluku, čime bi bila rešena dilema u kom vidu će odlazeći šef države nastaviti svoj radni angažman kada preda dužnost Aleksandru Vučiću.

Nikolić je i sam krajem prošlog meseca izjavio da se sa novoizabranim predsednikom Vučićem dogovorio da će nastaviti da pomaže Srbiji prijateljstvom koje je ostvario sa predsednicima mnogih država, posebno Rusije i Kine.

Moguće je da već polovinom juna Nikolić otputuje u Moskvu, na ranije dogovoreni susret sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji, kako je najavljeno iz Moskve, treba i da ga odlikuje priznanjem Ruske federacije.

Krajem marta, Nikolić je boravio u Kini kada se sastao sa najvišim kineskim zvaničnicima.

Izvor: Novosti

Foto: Beta/Miloš Miškov