Novinar Tanjuga postao glavni urednik Prvog programa RTV

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Upravni odbor Javne medijske ustanove Radio televizije Vojvodine (RTV) imenovao je danas novinara Nenada Ćaćića za glavnog i odgovornog urednika Prvog programa televizije te medijske kuće.

UO RTV je saopštio da je odluka doneta u skladu sa odredbama Statuta i nakon sprovedene konkursne procedure.

Novinar novinske agencije Tanjug Nenad Ćaćić zaposlen je 12. aprila na RTV kao pomoćnik urednika Informativnog programa Prvog programa televizije, a kako je u istraživanju portala Vojvođanskog istraživačko analitičkog centra (VOICE) navedeno, ta pozicija “nije postojala u sistematizaciji radnih mesta na RTV-u”. Dodaje se da je tada na RTV zaposlen i jedan Tanjugov fotoreporter.

Portal VOICE istraživao je da li je zapošljavanje novinara Tanjuga na javnom servisu “dugoročno državno rešenje za Tanjug”, odnosno da li je plan da novinare i fotoreportere Tanjuga “zaposli na javnim medijskim servisima, gde će dobijati plate, a oni će i dalje nastaviti da rade za ovu novinsku agenciju”.

VOICE je naveo da je nedelju dana nakon zaposlenja, generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica izdao Ćaćiću Rešenje o davanju saglasnosti za rad kod drugog poslodavca, i omogućio mu je da “i dalje izveštava sa dogadjaja iz Novog Sada i Vojvodine za agenciju Tanjug”.

Nenad Ćaćić jedan je od poslednjih dobitnika gradskog priznanja Oktobarske nagrade. Nagradu koja iznosi 130.000 dinara novinar Tanjuga dobio je zbog, kako je u obrazloženju komisije za dodelu nagrada navedeno, “dugogodišnje promocije Novog Sada”.

Izvor: Beta

Foto: Beta