Novinarka na čelu Lutrije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Lutrija

Vlada Srbije imenovala je još jednog vršioca dužnosti direktora javnog preduzeća. Na čelo Državne lutrije Srbije postavljena je Simonida Kažić, što je treće privremeno rešenje u poslednjih dvadesetak dana.

Iako su u toku javni konkursi za izbor 24 direktora, Vlada je na čelo Koridora, kao v. d. imenovala Zorana Babića, a Marka Vukovića, u istom formatu, da upravlja Resavicom.

Kako saznaju Novosti, dosadašnji čelnik Državne lutrije, takođe u v. d. stanju, podneo je ostavku, pa ga je Vlada razrešila na lični zahtev. Simonida Kažić je novinarka, radila je nekada na Radiju B 92. Bila u timu BK televizije. Na Pinku je vodila tok-šou emisiju pod nazivom “Sudar”.

Novopostavljena Simonida Kažić, po zakonu, može da ostane vršilac dužnosti najviše godinu dana. S obzirom na to da Vladina komisija za izbor direktora javnih preduzeća pred sobom nema nikakav rok za sastavljanje rang-liste kandidata, ne zna se dokle će to i biti.

Vršilac dužnosti se bira do imenovanja direktora na konkursu. Zakon zato i prepoznaje institut v. d. direktora, objašnjavaju u Ministarstvu privrede.

Da je na vreme raspisan konkurs za direktore javnog preduzeća, ne bismo došli u ovu situaciju. Da je raspisan pre godinu dana, kada je i trebalo, imali bismo novog direktora pre nego što je postojeći podneo ostavku, komentariše Nemanja Nenadić iz “Transparentnosti”.

Izvor: Novosti

Foto: Lutrija

Komentari 1

  1. jasna

    Da je na vreme…da je na vreme…ali nije i nikada neće ni biti.
    Kako onda šerif može sve da postavlja i kontroliše?