Odveo Srbiju na Mundijal, a onda dobio otkaz

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FSS

Fudbalski savez Srbije (FSS) i dosadašnji selektor reprezentacije Slavoljub Muslin sporazumno su raskinuli ugovor, saopštila je ta organizacija posle sednice Odbora za hitna pitanja.

FSS se posle sednice u Staroj Pazovi, kojoj je predsedavao prvi čovek Saveza Slaviša Kokeza, zahvalio Muslinu na “dobroj saradnji i ostvarenom rezultatu”.

Pomoćnik Muslina i nekadašnji reprezentativac Mladen Krstajić određen je za vršioca dužnosti selektora “A” reprezentacije. On će da predvodi reprezentaciju u naredna dva prijateljska meča, protiv Kine i Južne Koreje.

Muslin je na čelu reprezentacije bio od početka kvalifikacija za Mundijal 2018. u Rusiji na koji je Srbija direktno izborila plasman.

Mediji već danima spekulišu o Muslinovom odlasku, kao i o mogućim naslednicima.

Činjenica da mnogi nisu bili zadovoljni njegovim “preodbrambenim” stilom igre, kao i nedorečenim objašnjenjem zašto nije pozivao, po mnogima, trenutno najboljeg srpskog fudbalera Sergeja Milinkovića-Savića, a čiju vrednost je njegov klub Lacioprocenio na fantastičnih 100 miliona evra.

Ipak, u celoj priči se ne može ignorisati i jedna zanimljivost, a to je da se do sada nije dešavalo da selektor koji je odveo ekipu na Mundijal, dobije otkaz pre prvenstva.

Izvor: Beta

Foto: FSS