Optužnica protiv Milosavljevića “teška” milijardu dinara?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra Slobodana Milosavljevića zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i pribavio imovinsku korist od 1.040.000.000 dinara preduzeću Maksim, čiji je vlasnik Zoran Šćepanović, inače i čelnik Fudbalskog kluba Vojvodina.

Optužnica je, kako saznaju Novosti, prosleđena Posebnom odeljenju beogradskog Višeg suda na razmatranje.

Pored Milosavljevića i Šćepanovića, istraga se vodila i protiv Dušana Protića, Milosavljevićevog pomoćnika, Zorana Radomana, člana novosadskog Gradskog odbora Demokratske stranke, Jovana Keravice, Mirjane Spasić, Ilije Radosavljevića i Musulina Gorkog.

Postupak protiv njih pokrenut je 26. decembra 2015. godine, kada su privedeni u okviru antikoruptivne akcije “Rezač”. Milosavljević je u pritvoru bio do 21. januara 2016. godine, sve dok nije saslušan i poslednji predloženi svedok.

Tužilaštvo tvrdi da su od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine nezakonito menjali poljoprivredno zemljište u svojini privrednog društva Maksim sa državnim zemljištem u građevinskom rejonu Novog Sada čiji je korisnik bila Opšta zemljoradnička zadruga Novi Sad.

Navodi se da je Milosavljević zaključio ugovor o zameni 26 hektara državnog zemljišta u građevinskom rejonu Novog Sada, čija je tržišna vrednost 1.054.000.000 dinara, za 26 hektara Šćepanovićevog zemljišta, vrednosti 13.612.063 dinara.

Milosavljević, bivši ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, tokom istrage je tvrdio da nikada ništa protivzakonito nije radio, kao i da ne poznaje Šćepanovića.

Objasnio je da su se sklapanjem ugovora bavile prateće službe u Ministarstvu, kao i da postoji čitav niz učesnika koji obrađuju predmet, koji na kraju dolazi kod njega na potpis.

Izvor: Novosti

Foto: Beta

Komentari 2

  1. Miki

    Milosavljevica treba staviti u zatvor i baciti kljuc, gradjane Srbije je osiromasio kao niko.

  2. Djoka

    Ne sekirajte se sve će to sirotinja platiti a za to će se pobrinuti Superhik a ne ex-ministar Milosavljević.